Mednarodna hibridna delavnica: »Rekonstrukcija druge svetovne vojne v Vzhodni Aziji«

Vabljeni na mednarodno hibridno delavnico z naslovom »Rekonstrukcija druge svetovne vojne v Vzhodni Aziji«, ki bo v ponedeljek 28. avgusta od 08:30  do 11:30 (CET).

Organizator: Mednarodni center za tajvanske študije (ITSC) Nacionalne tajvanske univerze (NTNU) s podporo visokošolskega projekta Sprout 2023.

Jezik: angleščina.

Kako se neposredna povojna izkušnja Vzhodne Azije vključuje v globalno zgodbo o tem, kako si je svet opomogel od najbolj uničujoče vojne, ki si jo je človeštvo zadalo? Na katerih področjih nacionalne države v Vzhodni Aziji ne najdejo skupnih točk in kaj so vzroki za to?

Raziskovanje zgodovinskih pripovedi Japonske, Koreje, Kitajske in Tajvana v zvezi s cesarsko Japonsko je le eden od zahtevnih raziskovalnih sklopov. Delavnica bo obravnavala tematike v zanimivem dialogu s praktičnega in teoretičnega vidika. 

Govorci:

  • Dr. Astrid Lipinsky 李雅瑞 (Vienna Center for Taiwan Studies): For Heroes? For Victims? For Survivors? The Taiwanese Ama-Museum memorizes ‘Comfort Women’
  • Dr. Toby Lincoln  林涛   (Chinese Urban History, University of Leicester): A place for the Post-war in China?
  • Dr. Aaron W. Moore  莫亞楠 (Asian Studies, The University of Edinburgh) Memoir writing in East Asia (China, Taiwan, Japan)
  • Dr. Liu Wen-yi 劉聞宜 ( Ph.D. Museum Studies, University of Leicester) Two heritage sites, visitors’ reactions and the transition period after WWII in Taiwan

Registracija: https://www.itsc.ntnu.edu.tw/index.php/en/2023/08/13/taiwan-east-asia-event-reconstructing-wwii-in-east-asia-2023-08-28/

Kontakt: ntnutaiwancenter@gmail.com