Izpit iz znanja kitajščine kot tujega jezika TOCFL

Letošnje testiranje iz znanja kitajskega jezika za pridobitev certifikata TOCFL (華語文能力測驗 – Test of Chinese as a Foreign Language), ki ga priznava vlada Republike Kitajske na Tajvanu, bo v soboto 13. maja 2023 v predavalnicah Filozofske fakultete v Ljubljani. Natančen čas in predavalnice bodo objavljene naknadno. 

Prijave na testiranje TOCFL bodo potekale od 10. marca do 10. aprila 2023 na spletni strani https://tocfl.sc-top.org.tw/zoom/index.php (ustvarite svoj račun (Create New Account) in natančno izpolnite vse zahtevane podatke (za regijo testiranja izberite »Test area: Austria – 奧地利« in nato 斯洛維尼亞盧比安納大學.) Znesek prijavnine znaša 25 EUR in ga je potrebno v roku enega tedna po prijavi plačati na bančni račun tajvanskega predstavništva:

Name of account holder: TECO in Austria
Name of Bank: Bank Austria
IBAN: AT40 1100 0096 2441 7300
BIC: BKAUATWW
Transfer Reference: TOCFL 2023 Ljubljana & ime in priimek študenta/študentke

Po uspešni prijavi boste prejeli potrditveno pismo z informacijami o testu (potrdilo zadošča pri prijavi na štipendijo). 

Udeležba testiranja je praktično pogoj za vse, ki bi se želeli prijaviti za katero od tajvanskih štipendij v akademskem letu 2023/24 (veljavnost dveh let omogoča tudi prijavo v 2024/25) in za vse, ki se želite vpisati v redni študijski program na kateri izmed tajvanskih univerz. Izpit toplo priporočamo tudi vsem, ki bi želeli preveriti znanje vaše kitajščine. Več informacij, vključno s poskusnimi testi lahko dobite na spletnih straneh:

Modelni testi preteklih let so na voljo za fotokopiranje tudi v Centru za tajvanske študije.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na: 

TECO in Austria/Education Division, Wagramer Straße 19/11, 1220 Wien, AUSTRIA, 

Tel.: +43 (1) 212 4720 88, E-Mail: bildung@taipei.at

Priloga