MEDNARODNI SINOLOŠKI SIMPOZIJ

Tudi letos, zadnji vikend v avgustu (26-29.08.2010), Yuan organizira MEDNARODNI SINOLOŠKI SIMPOZIJ. Organiziramo ga vsakič na različni turistični lokaciji v Sloveniji. To leto se bo odvijal v slovenskem alpskem biseru Bohinju.

Zdaj že tradicionalni seminar, ki je do sedaj gostil udeležence iz 10 držav (Avstrije, Hrvaške, Italije, Kanade, Kitajske, Nemčije, Rusije, Slovaške, Slovenije, Srbije), bo tudi letos v sproščenem duhu zaključil brezskrbno poletje in nas na prijeten pa vendar strokovno-kvaliteten način pospremil v jesen in nakazal nove smernice za raziskovanje v novem šolskem letu.

Vsi, ki bi radi predstavili vaša dognanja v sinologiji in jih delili z drugimi udeleženci seminarja, ste vabljeni, da na naš elektronski naslov workshop@yuan.si pošljete kratke povzetke predstavitev (v angleškem jeziku).

Seminar bo potekal v angleškem jeziku, naslov letošnje delavnice pa je: 

Cultural Identity of China and Taiwan

YUAN bo vsem predavateljem povrnil potne stroške (tudi iz tujine)* in kril stroške po programu (prenočišče, polni penzion,…). Ostali udeleženci seminarja stroške krijete sami.

Seminar sponzorira Tajvanski Raziskovalni Center (http://www.tajvan.si)

Če vas udeležba zanima, se čim prej prijavite. Obvestite pa tudi ljudi, ki bi jih po vašem mnenju naš seminar utegnil zanimati. O spremembah in novostih vas bomo sproti obveščali.

*YUAN krije stroške najcenejše “racionalne” možnosti znotraj Evrope. Ob predložitvi vozne karte ali stroške realne porabe goriva, v kolikor se več udeležencev pripelje z istim avtom. Po dogovoru, ob predhodni odobritvi s strani društva.