Izpit iz znanja kitajščine kot tujega jezika TOCFL in predstavitev štipendij za študij na Tajvanu

Letošnje testiranje iz znanja kitajskega jezika za pridobitev certifikata TOCFL (華語文能力測驗 – Test of Chinese as a Foreign Language), ki ga priznava vlada Republike Kitajske na Tajvanu, bo v soboto 9. aprila 2022 v predavalnicah Filozofske fakultete v Ljubljani. Natančen čas in predavalnice bodo objavljene naknadno. V primeru poslabšanja epidemiološke slike bo testiranje prestavljeno.

Predstavitev letošnjih tajvanskih štipendij in testiranja TOCFL bo v četrtek 3. februarja ob 11:00 preko zooma. Za prijavo pošljite mail na info@tajvan.si    

Prijave na testiranje TOCFL bodo potekale od 8. februarja do 8. marca 2022 na spletni strani. Najprej ustvarite svoj račun (Create New Account) in natančno izpolnite vse zahtevane podatke (za kraj testiranja v zgornji ikoni zaslona izberite »Test area: Austria – 奧地利« in nato 斯洛維尼亞盧比安納大學. Znesek prijavnine znaša 25 EUR in ga je potrebno v roku enega tedna plačati na bančni račun tajvanskega predstavništva:

  • Name of account holder: TECO in Austria 
  • Name of Bank: Bank Austria
  • IBAN: AT40 1100 0096 2441 7300
  • BIC: BKAUATWW
  • Transfer Reference: TOCFL 2022 Ljubljana & ime in priimek študenta/študentke

Na dan testiranja s seboj prinesite tudi izpolnjen in podpisan obrazec “TOCFL Health Declaration”.

Test je obvezen za vse, ki bi se želeli prijaviti za katero od tajvanskih štipendij v akademskem letu 2022/23 (veljavnost dveh let omogoča tudi prijavo v 2023/24) in za vse, ki se želite vpisati v redni študijski program na kateri izmed tajvanskih univerz.
Izpit toplo priporočamo tudi vsem, ki bi želeli preveriti znanje vaše kitajščine. Več informacij, vključno s poskusnimi testi lahko dobite na spletnih straneh:

Modelni testi preteklih let so na voljo za fotokopiranje tudi v Centru za tajvanske študije.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na:

TECO in Austria/Education Division, Wagramer Straße 19/11, 1220 Wien, AUSTRIA, 

Tel.: +43 (1) 212 4720 88, E-Mail: bildung@taipei.at